לא על השוקולד לבדו – Max Brenner לא על השוקולד לבדו דלג לתוכן

לא על השוקולד לבדו

השילוב המוכר והאהוב ביותר במארזי שוקולד הוא שילוב של שוקולד עם יין. גם היין וגם השוקולד עוברים בתהליך ההכנה שלהם שלב של תסיסה, ולשניהם תפקיד חשוב באירועים חברתיים ובחגיגות.

אם מעניין אתכם לדעת איזה יין לשתות עם איזה סוג שוקולד, אז תדעו שיש לכך שתי שיטות, כאשר הדרך המומלצת ביותר לחבר בין מארז שוקולדים שקיבלתם ליין הנכון הוא על פי התאמה שמבוססת על טעמים דומים, למשל שוקולד בעל טעמים חזקים ומורגשים ביחד עם יין בעל נוכחות, שוקולד עדין ביחד עם יין עדין.

דרך נוספת לחבר בין שוקולד ליין היא בדיוק הדרך ההפוכה, כלומר למצוא את הטעם והיפוכו, כך שהיין לא יהיה זהה מבחינת חוזק לטעם השוקולד אלא משלים שלו, למשל שוקולד דומיננטי עם יין עדין.

רוב המומחים לנושא ממליצים לפעול לפי השיטה הראשונה, כלומר התאמה מבוססת דמיון ולא שוני, אבל את זה כבר נשאיר לשיקולכם.

מה שכן, אם החלטתם ללכת על התאמה מבוססת דמיון, תדעו שאלו סוגי היינות המתאימים לסוגי השוקולדים הנפוצים-

עם שוקולד מריר: יין אדום חצי יבש או יין פירותי, ככל שיש יותר אחוזי קקאו – כך צריך יין פחות מתוק ויותר מועשר וכהה.

עם שוקולד לבן: יין אדום יבש או יין לבן מבעבע

עם שוקולד חלב: יין אדום כמו פינו נואר או מרלו, סמיכות בינונית וטעם יחסית פירותי

הפוסט הישן ביותר
הפוסט החדש ביותר
סגור

עכשיו במקס ברנר

🚚 - משלוח חינם ברכישה מעל 199  ₪

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

חפש