לתוך קערת מתכת בינונית (שניתן לחמם על האש) מוזגים . כוס חלב ומנפים מעל את הקורנפלור. טורפים עד להמסת הקורנפלור ואז מוסיפים את הסוכר והחלמונים וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה אחידה.
בסיר קטן בעל תחתית עבה שמים 2 כוסות חלב ואת מקל הווניל ומביאים לרתיחה עדינה. מוציאים את מקל הווניל, מגרדים מתוכו את הגרגרים לתוך החלב ואת המקל שומרים בצד.
תוך כדי ערבוב בלתי פוסק במטרפה מוסיפים בזרם דק את החלב החם לבלילת החלמונים, ומניחים את הקערה על האש. ממשיכים לערבב עד שהבלילה מגיעה לרתיחה — כ־ 3 דקות. אם השתמשנו במקל וניל, מחזירים אותו כעת לתוך הבלילה. מסירים את הבלילה מהאש ומעבירים אותה דרך מסננת מתכת דקה לתוך קערה.
מוסיפים את השוקולד המריר לבלילה. מביאים את כוס החלב הנותרת לרתיחה ומוסיפים גם אותה לבלילה והשוקולד. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מוזגים לספלים לשתייה חמה ומגישים חם. מכינים קצפת מהשמנת המתוקה ומניחים ממנה בנדיבות מעל כל כוס.
ניתן להוסיף טעמים למשקה — קינמון, ג'ינג'ר, מרשמלו וכדומה. ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן.