4 עיגולי נייר אפייה בקוטר הגדול במעט מפתחי הצנצנות
אופן ההכנה
חותכים את התאנים לקוביות. בסיר בעל תחתית עבה מבשלים אותן על להבה נמוכה עד שהן מפרישות את הנוזלים.
מוסיפים את הסוכר, עלי המנטה והקקאו וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת מרקחת סמיכה — כ־ 30 דקות. כדי לבדוק אם הקונפיטורה מוכנה יוצקים כף אחת מן הנוזל על צלחת — הסמיכות צריכה להיות כמו של ריבה. אם המרקחת אינה די סמיכה ממשיכים בבישול.
כאשר הקונפיטורה מוכנה מוסיפים לה את הוודקה ומבשלים 3 דקות נוספות.
מעבירים את הקונפיטורה לצנצנות המעוקרות. לפני סגירתן טובלים את עיגולי נייר האפייה בוודקה ומניחים אותם על פתחי הצנצנות.